Híreink

Egy valódi szőrméből készült bunda 50 évig is bunda
Ön hordana szőrmebundát?
2020. október 2.

FurMark védjegy bevezetése
2020. október 1.

Régebbi híreink

Egy valódi szőrméből készült bunda 50 évig is bunda, divatos szófordulattal: egy igazi SLOW FASHION darab!

 

Az elmúlt években sok márka elfordult a valódi szőrmétől és választotta a műszőrmét. De megkérdőjelezhető a tervezők választása: környezetszennyező műanyag (műszőrme, műbőr) a néhány év alatt, 100%-ban biológiailag lebomló természetes anyag helyett?
Míg a divatban egyre inkább trend a rendelkezésre álló, leginkább fenntartható természetes anyagok - úgy mint a valódi szőrme és valódi bőr - használata a kollekciókban, addig néhány divatmárka mereven elutasítja és az etikára hivatkozva inkább környezetkáros anyagokat preferál, engedve a környezetszennyezés és a téves eszmék terjedésének.

Kérdés, hogy vajon miért nem a fenntartható természetes anyagok használatának szemlélete vezérli a valódi szőrmét elutasító tervezőket, brandeket? Elgondolkodtató, hiszen egyre nagyobb a nyomás a divatcégek vállán a fast fashion elterjedése és népszerűsége miatt. A fenntartható divat a divatetika részeként fontos szempont lett, a tudatos vásárlók hosszabb távú megtartásának egyik eszközeként be kell épülnie a marketingbe is. A slow fashion-re való váltásnak már rég itt volt az ideje, reméljük, hogy még nem késő.

A Tények Plusz című műsorban a valódi szőrme lehetőséget kapott és bizonyított: méltó helye van a fenntartható és etikus divatban!

A műsor megtekinthető a képre kattintva:

Kép forrása: tenyek.hu


 

 

Galéria

 

 

Fenntartható szőrme

nagyobb méret

Szőrmefeldolgozás Miért biztonságos és fenntartható a szőrme kikészítése és festése


KREÁCIÓ 2015

Designerverseny és Show

nagyobb méret

Magyar hagyományok a prémesállat-tenyésztésbenmegnézem a videót

 

Állattenyésztés Európában

Így történik a prémes állattenyésztés valójában Európában...

 megnézem nagyban