Híreink

SZŐRMEBOOM 2023
2023. szeptember 15.
KREÁCIÓ 20/21
2021. október 16.
A Magyar Szőrme- és Bőripari Szövetség Nagydíja
Egy valódi szőrméből készült bunda 50 évig is bunda

Régebbi híreink

Egy valódi szőrméből készült bunda 50 évig is bunda, divatos szófordulattal: egy igazi SLOW FASHION darab!

 

Az elmúlt években sok márka elfordult a valódi szőrmétől és választotta a műszőrmét. De megkérdőjelezhető a tervezők választása: környezetszennyező műanyag (műszőrme, műbőr) a néhány év alatt, 100%-ban biológiailag lebomló természetes anyag helyett?
Míg a divatban egyre inkább trend a rendelkezésre álló, leginkább fenntartható természetes anyagok - úgy mint a valódi szőrme és valódi bőr - használata a kollekciókban, addig néhány divatmárka mereven elutasítja és az etikára hivatkozva inkább környezetkáros anyagokat preferál, engedve a környezetszennyezés és a téves eszmék terjedésének.

Kérdés, hogy vajon miért nem a fenntartható természetes anyagok használatának szemlélete vezérli a valódi szőrmét elutasító tervezőket, brandeket? Elgondolkodtató, hiszen egyre nagyobb a nyomás a divatcégek vállán a fast fashion elterjedése és népszerűsége miatt. A fenntartható divat a divatetika részeként fontos szempont lett, a tudatos vásárlók hosszabb távú megtartásának egyik eszközeként be kell épülnie a marketingbe is. A slow fashion-re való váltásnak már rég itt volt az ideje, reméljük, hogy még nem késő.

A Tények Plusz című műsorban a valódi szőrme lehetőséget kapott és bizonyított: méltó helye van a fenntartható és etikus divatban!

A műsor megtekinthető a képre kattintva:

Kép forrása: tenyek.hu


 

 

Galéria

 

 

Fenntartható szőrme

nagyobb méret

Szőrmefeldolgozás Miért biztonságos és fenntartható a szőrme kikészítése és festése


KREÁCIÓ 2015

Designerverseny és Show

nagyobb méret

Magyar hagyományok a prémesállat-tenyésztésbenmegnézem a videót

 

Állattenyésztés Európában

Így történik a prémes állattenyésztés valójában Európában...

 megnézem nagyban