Híreink

SZŐRMEBOOM 2023
2023. szeptember 15.
KREÁCIÓ 20/21
2021. október 16.
A Magyar Szőrme- és Bőripari Szövetség Nagydíja
Egy valódi szőrméből készült bunda 50 évig is bunda

Régebbi híreink

Dollármilliók magyar vállalkozások tönkretételére?


 

Egyre növekszik azoknak a szervezeteknek a száma hazánkban is, amelyek arra törekszenek, hogy olyan termékek vásárlását vagy olyan hobbitevékenységek folytatását próbálják megtiltani honfitársainknak, amelyek évezredek óta részét képezik mindennapi életünknek, kultúránknak, hagyományainknak.Mi, a szőrmeipar szereplői a szabad választás elvét képviseljük, ami az egyik alapvető emberi jog.  Az utóbbi időben azonban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy egyes, külföldi pénzből, külföldi mentorálással működő szervezetek szeretnék átvenni az irányítást szabadságunk, életvitelünk és választásunk joga felett. 

A szőrmeellenes szervezetek, amelyeket többségükben be sem jegyeztek Magyarországon, külföldi utasításokat hajtanak végre, próbálják a magyar családi vállalkozásokat a csőd szélére juttatni, amivel munkahelyeket tesznek tönkre és gazdasági károkat okoznak.

Vannak olyan csoportok, akik ki akarják tiltani a húst az asztalunkról vagy a tejet a kávénkból. 

Más szervezetek be akarják tiltani a gyapjút, a bőrt, de akár még a selymet is.

Próbálnak meggyőzni bennünket arról, hogy a műanyag alapú, szintetikus alternatívák, mint például a műszőrme, a műbőr vagy a poliészter, erkölcsileg jobb választást jelentenek, még akkor is, ha ezek mérgezik az óceánokat, és akár 1000 évig sem bomlanak le a környezetben.

Az amerikai szőrmeellenes „állatvédelmi” szervezet, a PETA, amelynek Európában is és Magyarországon is akadnak bőven buzgó követői, állatvédő aktivistáin keresztül próbálja elérni céljait, amely nem más, mint a még nagyobb profitszerzés.

2015-ben a PETA, amely a világ legnagyobb szőrmeellenes „állatvédelmi” szervezete, 63 millió USA dollárt (ez kb. 19 milliárd Ft) kapott támogatóktól és adományokozóktól. A forrást ITT lehet megtekinteni.

Ezekből az adományokból döbbenetes összegeket

10,68 millió USA dollárt fizetett ki bérekre, aktivista hadseregének fenntartására

46,11 millió USA dollárt költött „funkcionális költségekre” a működésének fenntartása érdekében, amelyből

1,42 millió USA dollárt tettek ki a jogi költségek,

16,05 millió dollárt pedig egyszerűen „egyéb” funkcionális költségekként számoltak el.

A PETA könyvelésének részletes vizsgálata azt is feltárta, hogy 2015-ben 1 millió USA dollárt költött utazásokra és 4,05 millió dollárt „szállítási és postaköltségekre”. 2,29 millió USA dollárt költöttek „nyomtatásra”, 1,43 millió USA dollárt „média és sajtómegjelenésre”.

A nagy kérdés, hogy mennyit is költöttek állatvédelemre? Sajnos erre nem kapunk választ, de egy gyors számítás után kiderül, hogy a támogatásokból és a kisállatok védelmére szánt adományokból keletkezett bevételükből, szinte nem maradt az általuk hirdetett nemes célra, az állatvédelemre, pedig ekkora pénzeszközből nagyon sok állatkert, vadaspark, állatmenhely jóléti problémája megoldódhatna.

A pénzügyi adataik közzététele óta a PETA támogatása 30 millió USA dollárral csökkent, így a nagyobb profit reményében a szervezet kénytelen volt Németország, illetve Közép-Európa, egyben Magyarország felé is „nyitni”.

Az emberek végre kezdenek hátat fordítani a hasonló állatvédő szervezetek erőszakos, durva propagandájának, melyet egyre inkább háttérbe szorít az egész világot érintő fenntarthatósági probléma, aminek a megoldásához nagymértékben hozzájárul a műanyag kerülése és a természetes anyagok, bőr, szőrme, pamut, gyapjú, selyem, stb. preferálása. 

Kedves honfitársunk, ne engedjük, hogy ezekkel a hatalmas pénzügyi eszközökkel rendelkező szervezetek ránk kényszerítsék szűk világképüket, családokat, vállalkozásokat tegyenek tönkre és ezzel gazdasági károkat okozzanak hazánkban. 

Ideje kampányolni egy toleránsabb társadalomért, ahol a választás szabadsága a magunk által hozott döntéseken múlik, és nem álfilozófusok véleményén vagy álszervezetek erőszakos propagandáján alapszik, akik ki akarnak oktatni bennünket arról, hogy hogyan és miként éljünk, gondolkodjunk, és erőszakosan próbálják elfogadtatni velünk, hogy szerintük mi a „környezetbarát”, vagy mi az etikus és etikátlan.

 

 

Galéria

 

 

Fenntartható szőrme

nagyobb méret

Szőrmefeldolgozás Miért biztonságos és fenntartható a szőrme kikészítése és festése


KREÁCIÓ 2015

Designerverseny és Show

nagyobb méret

Magyar hagyományok a prémesállat-tenyésztésbenmegnézem a videót

 

Állattenyésztés Európában

Így történik a prémes állattenyésztés valójában Európában...

 megnézem nagyban