Híreink

SZŐRMEBOOM 2023
2023. szeptember 15.
KREÁCIÓ 20/21
2021. október 16.
A Magyar Szőrme- és Bőripari Szövetség Nagydíja
Egy valódi szőrméből készült bunda 50 évig is bunda

Régebbi híreink

MAGYAR DESIGNER A REMIX DÖNTŐJÉBEN

 

2014. március 5-én Milánóban kerül megrendezésre a REMIX szőrme designer verseny és show.

A Nemzetközi Szőrmeszövetség a REMIX révén szeretné felhívni a figyelmet a szőrmére, mint divat trendre és szeretne rámutatni a szőrmetervezésben rejlő kreativitásra.
A verseny célja a fiatal tehetségek felfedezése a szőrme tervezés számára, amely most először kerül megrendezésre a Vogue Italia és Vogue Talents (Vogue Thetségek) támogatásával.
A zsűri elnöke Franca Sozzani, a Vogue Italia főszerkesztője lesz, valamint a zsűri tagjai közt találjuk Tommaso Aquilanot és Roberto Rimondit, az Auilano.Rimondi márka tervezőit, a nemzetközi szőrmevilág ismert alakjait és vezető divat kiadóit, akik három új tehetséget választanak majd ki a szőrmetervezés számára.

A verseny 11 éves történetében most először van a döntősök (a legjobb 12) között magyar fiatal designer: Arnóczy Janka, akit a Magyar Szőrmeipari Szövetség nevezett be a versenybe. A világ különböző részeiről jelentkező 44 pályázó közül három hónapos válogatás után kikerült 12 döntős munkája a szőrmeipar kiemelkedő rendezvényével, a MIFUR-ral (Milanói Szőrmevásárral) egyidejűleg kerül bemutatásra 2014. március 5-én Milanóban, a Pelota központban.

2003-as fennállása óta REMIX több mint 500 ígéretes tehetséget inspirált, bátorított és támogatott, akik közül néhányan vezető nemzetközi márkáknál kezdhették meg karrierjüket. Alexander Kantz - a 2012-es Remix győztese - jelenleg a nagy svéd H&M-nél, Lucy Upsher Roberto Cavallinál dolgozik, Bud Adji a Hugo Boss-nak tervez kötöttárut és Sally Bohan pedig az Abercombe & Fitch-nek dolgozik.

 

 

Galéria

 

 

Fenntartható szőrme

nagyobb méret

Szőrmefeldolgozás Miért biztonságos és fenntartható a szőrme kikészítése és festése


KREÁCIÓ 2015

Designerverseny és Show

nagyobb méret

Magyar hagyományok a prémesállat-tenyésztésbenmegnézem a videót

 

Állattenyésztés Európában

Így történik a prémes állattenyésztés valójában Európában...

 megnézem nagyban