Híreink

SZŐRMEBOOM 2023
2023. szeptember 15.
KREÁCIÓ 20/21
2021. október 16.
A Magyar Szőrme- és Bőripari Szövetség Nagydíja
Egy valódi szőrméből készült bunda 50 évig is bunda

Régebbi híreink

IFTF 64. éves közgyűlése Londonban

2013. október 9-én Londonban tartották a Nemzetközi Szőrmeszövetség 64. éves közgyűlését, melyen a Magyar Szőrmeipari Szövetséget Hegedűs Anna elnökségi titkár képviselte. Az eseményen megválasztásra kerültek a 2013-2015-ig a szövetség új vezetőségi tagjai, a közgyűlés Tiszteletbeli Elnöknek Andreas Lenhart urat nevezte ki. A közgyűlésen a 2013-as év történéseinek megbeszélése mellett, meghatározták a 2014-es évre vonatkozó célkitűzéseket is.

A közgyűlés legfontosabb eseménye volt, hogy a jelenlevő 34 ország képviselői megszavazták az alapító okirat módosítását. A Nemzetközi Szőrmekereskedelmi Szövetség (International Fur Trade Federation) elnevezése International Fur Federation-re (Nemzetközi Szőrmeszövetség) változik, tekintettel arra, hogy a szövetség tagjai lesznek a jövőben a prémtermelő szövetségek is, így egyesítve a szőrmeiparban dolgozó összes érdekelt felet. Ez azt jelenti, hogy EFBA (Európai Prémtermelők Szövetsége) beleolvad a Nemzetközi Szőrmeszövetségbe. A világot négy régióra osztották fel, s mindegyik régió önálló vezetőséggel és büdzsével rendelkezik, amellyel önállóan gazdálkodhatnak.
A régiók a következők:
- Amerika (Észak- és Dél Amerika)
- Ázsia (Kína, Hong-Kong, Japán, Korea)
- Eurázsia (Ukrajna, Oroszország, Törökország, Kazahsztán)
- Európai régió - Fur Europe (európai országok)

Beszámolót tartott az IFF ifjúsági szekciója is a "Fur Futures", amit a szövetség két éve hívott életre a szőrmeipar jövőjének biztosítása érdekében. Ennek tagja lehet minden a szőrmeiparban érdekelt fiatal designer, kereskedő, kikészítő, blogger. További részletek itt.

 

 

 

 

Galéria

 

 

Fenntartható szőrme

nagyobb méret

Szőrmefeldolgozás Miért biztonságos és fenntartható a szőrme kikészítése és festése


KREÁCIÓ 2015

Designerverseny és Show

nagyobb méret

Magyar hagyományok a prémesállat-tenyésztésbenmegnézem a videót

 

Állattenyésztés Európában

Így történik a prémes állattenyésztés valójában Európában...

 megnézem nagyban